Vojagante is een website over reizen en vakantiebestemmingen. Je vindt hier persoonlijke verhalen, tips en informatie. De naam Vojagante is Esperanto voor op reis.

Wie ben ik?

Mijn naam is Herman Liesemeijer, eigenaar van diverse websites en gepassioneerd wereldreiziger. Als kind was ik al nieuwsgierig wat er achter de horizon te zien was.

Vojagante - Ik bij de Grand Canyon in 2012

Ik weet nog dat we vroeger een klein motorbootje hadden waar ik eigenlijk nog niet mee mocht varen van de wet. Dat deed ik wel en ik zette steeds verder weg, nieuwsgierig als ik was naar hetgeen nog niet te zien was. Soms zo ver dat de benzine op raakte op de terugweg.

Toen ik wat ouder was en een brommer had reed ik ook uren rond voor mijn plezier. Steeds verder weg. Ik vond het altijd moeilijk om terug te keren, want ik wilde eerst nog zien wat zich achter de volgende bocht bevond.

Ook ontdekte ik in deze tijd (de jaren 80) de trein. Eerst door Nederland met de Tienertoer, later ook door België met de Beneluxtoer.

De wereld verkennen

In 1988 haalde ik mijn rijbewijs waardoor mijn actieradius nog groter werd. Vele kilometers heb ik gemaakt over de Europese wegen. Eerst naar Duitsland en België. Later naar Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Denemarken, Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije.

Boedapest - Vissersbastion

In 1992 had ik een vakantie geboekt in het pas geopende Eurodisney (nu Disneyland Parijs). Ik zou dit combineren met een autovakantie in Frankrijk. Doch de vrachtautochauffeurs hadden in Frankrijk de snelwegen geblokkeerd uit pretest tegen de invoering van een puntenrijbewijs.

Uit nood ging ik met het vliegtuig naar Parijs, om mijn vakantie in Eurodisney te kunnen houden. Daarmee had ik meteen een ander transportmiddel ontdekt. Al gauw ging het verder Europa in. Naar partyeiland Ibiza, Corfu, Barcelona en Lisabon. Maar ook de wereld buiten Europa moest worden ontdekt en dus ging het ook naar Azië en Amerika.

Mijn favoriete vakantiebestemmingen zijn de Verenigde Staten van Amerika, en in Europa de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Laatstgenoemde bezocht ik driemaal. De VS bezocht ik tot nu toe tweemaal, maar ik wil dit land nog verder ontdekken.

Vojagante

Al enkele jaren liep ik met het idee rond een website over reizen op te zetten. In 2018 hakte ik de knoop door en begon met de voorbereidingen, zoals het verzinnen van een naam.

Las Vegas Sign

Omdat ik niet een simpele naam als “Hermans Reisblog” wilde ging ik op zoek naar een leuk klinkende naam. Via een vertaalmachine op internet vond ik de naam Vojagante, dat zoals gezegd Esperanto is voor op reis.

Het domein vojagante.nl bleek nog vrij te zijn, dus dit werd de naam. Op mijn verjaardag, 19 november 2018, zette ik de www.vojagante.nl live.

Inmiddels zijn de eerste artikelen verschenen op Vojagante. Dit zijn informatieve blogs waarin ik vertel over bezienswaardigheden, afgewisseld met mijn eigen ervaringen. Later wil ik de inhoud gaan verdiepen en ingaan op praktische zaken en problemen waar je op reis tegenaan kunt lopen.

Bij de website hoort ook een YouTube-kanaal. Momenteel upload ik daar video’s die ik heb gemaakt uit opnames die ik ooit voor mezelf maakte. In de toekomst wil ik ook reisvlogs en video’s met praktische tips gaan maken.

Ik hoop dat je nu een beetje een beeld hebt van de persoon achter de website Vojagante, en welke plannen ik met de website en het YouTube-kanaal heb.