Bilbao is een stad in het noorden van Spanje, gelegen in de autonome regio Baskenland. In de zomer van 2021 bezocht ik deze stad en trok er twee weken lang op met een inwoonster. Daardoor kan ik je in dit artikel inside tips geven over bezienswaardigheden en hoe je op je budget kunt besparen in een van de duurdere steden van Spanje.

De geschiedenis van Bilbao in het kort

Bilbao heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In de veertiende eeuw was Bilbao nog een klein handelspostje aan de rivier de Nervión. Keizer Karel V schonk Bilbao in de zestiende eeuw stadsrechten. Daardoor werd het een belangrijke haven voor de handel met Amerika.

Het havengebied van Bilbao

In de negentiende eeuw onderging de stad een grote transformatie toen het uitgroeide tot het belangrijkste industriële centrum van het Baskenland. Er werden grote fabrieken gebouwd en Bilbao groeide snel. In deze periode kreeg de stad ook de bijnaam ‘El Botxo’, wat in het Baskisch ‘gat’ betekent. Dit vanwege de ligging in een dal tussen de heuvels.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog speelde Bilbao een belangrijke rol. In 1937 werd de stad aangevallen door Franco’s troepen. Na een lange belegering viel het in handen van de Nationalisten. De inname van Bilbao markeerde het einde van de Baskische autonomie en luidde een periode van onderdrukking in voor de Basken.

Na de dictatuur van Franco onderging Bilbao een grote transformatie. In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw werd er veel geïnvesteerd in culturele projecten en architectuur, waaronder het wereldberoemde Guggenheim Museum. Deze investeringen droegen bij aan de groei van het toerisme in de stad en zorgden voor een economische opleving.

Puente de La Salve Bilbao

Vandaag de dag is Bilbao een moderne stad met een rijke geschiedenis en een bloeiende culturele scène. Het is een belangrijke bestemming voor toeristen en een van de belangrijkste economische centra van Spanje.

Wat is er te doen in Bilbao?

Wat betreft bezienswaardigheden heeft Bilbao veel te bieden, naast het beroemde Guggenheim Museum. Andere populaire attracties zijn onder andere het Bilbao Fine Arts Museum, de Mercado de la Ribera (de grootste overdekte markt van Europa), de Basilica de Begoña en de oude wijk Casco Viejo. Er zijn ook veel parken en groene ruimtes in de stad, waaronder het Dona Casilda Iturrizar-Park en het Etxebarria Park.

Hieronder vertel ik je over de mooiste bezienswaardigheden van Bilbao.

Guggenheim Museum Bilbao

Laten we maar meteen beginnen met een van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, het Guggenheim Museum Bilbao. Het gebouw werd ontworpen door de beroemde architect Frank Gehry en is een architectonisch meesterwerk. Vaak wordt het beschouwd als een van de meest indrukwekkende moderne gebouwen ter wereld. Guggenheim Museum Bilbao opende zijn deuren in 1997.

Guggenheim Museum Bilbao

Het museum heeft een uitgebreide collectie van moderne en hedendaagse kunst. Met werken van kunstenaars als Andy Warhol, Jeff Koons, Mark Rothko en Eduardo Chillida. Ook worden er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen van internationaal gerenommeerde kunstenaars gehouden.

Naast de kunstwerken is het museum zelf ook een bezienswaardigheid. Het gebouw is gemaakt van titanium, glas en kalksteen en heeft een bijzondere, organische vorm. Guggenheim Museum Bilbao is gelegen aan de oever van de rivier de Nervión en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Het museum is een belangrijk cultureel centrum en heeft bijgedragen aan de transformatie van Bilbao tot een toeristische bestemming. Guggenheim Museum Bilbao trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Het heeft de stad op de kaart gezet als een belangrijke bestemming voor moderne kunst en architectuur.

Reserveer hier je rondleiding door het Guggenheim Museum >>

Guggenheim Museum Bilbao

Casco Viejo

Veruit de mooiste wijk van Bilbao is de Casco Viejo, hetgeen Oude Stad betekent. Het is een van de meest pittoreske en populaire buurten van de stad. De Casco Viejo trekt veel bezoekers aan vanwege de oude architectuur, gezellige straatjes en levendige sfeer.

Casco Viejo is gelegen aan de oostelijke oever van de rivier Nervion en is het oudste deel van de stad. Het werd gesticht in de 14e eeuw en groeide uit tot een belangrijk commercieel centrum voor Bilbao. Vandaag de dag is het nog steeds een bruisende buurt, vol met winkels, restaurants, bars en bezienswaardigheden.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Casco Viejo is de kathedraal van Santiago. Dit is een prachtige gotische kathedraal die dateert uit de 14e eeuw. Andere bezienswaardigheden zijn de Mercado de la Ribera, een grote overdekte markt. En de Plaza Nueva, een levendig plein met veel cafés en restaurants.

Kathedraal van Santiago

Casco Viejo is ook bekend om zijn pintxos, een soort tapas die typerend zijn voor de regio. Er zijn veel bars en restaurants waar je deze heerlijke hapjes kunt proeven, vaak vergezeld van een glas lokale wijn of cider.

Al met al is Casco Viejo een geweldige plek om te bezoeken als je Bilbao bezoekt. Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, cultuur, winkels of lekker eten, deze wijk heeft voor elk wat wils.

Plaza Nueva

Plaza Nueva is een van de belangrijkste pleinen in Bilbao. Het is gelegen in het hart van de historische wijk Casco Viejo. Hoewel de naam Nieuw Plein betekent is het een van de oudste pleinen van de stad. Het dateert uit de 19e eeuw. Plaza Nueva wordt omringd door prachtige neoklassieke gebouwen en is een populaire ontmoetingsplek voor zowel locals als toeristen.

Plaza Nueva Bilbao

Onder de arcades rondom het plein vind je veel bars en restaurants. Hier kun je genieten van traditionele Baskische gerechten en drankjes, zoals pintxos, cider en txakoli (een licht mousserende witte wijn). Het is een populaire plek voor zowel ontbijt, lunch, diner en drankjes in de avond.

Naast het winkelen en eten, worden er op Plaza Nueva ook regelmatig evenementen en feesten georganiseerd, zoals concerten, markten en festivals. Het plein is vooral populair tijdens het jaarlijkse Aste Nagusia-festival in augustus. Dan wordt het omgetoverd tot een bruisende feestlocatie vol met activiteiten en attracties.

Mercado de la Ribera

Mercado de la Ribera is een overdekte markt gelegen aan de rivier de Nervion, die hier de grens vormt van de Casco Viejo. Het is de grootste overdekte markt van Europa met een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meter.

Mercado de la Ribera Bilbao

De markt werd in de jaren 20 van de vorige eeuw gebouwd op de plek waar eerder een scheepswerf stond. Het ontwerp van de markt was revolutionair voor die tijd en was bedoeld om de levendigheid en de bedrijvigheid van de stad weer te geven. Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen, waarbij de begane grond is gewijd aan vis en zeevruchten, de eerste verdieping aan vlees, kaas, groenten en fruit en de tweede verdieping aan restaurants en bars.

De markt biedt een uitgebreide selectie van lokale en regionale producten. Zoals verse vis en schelpdieren uit de Golf van Biskaje, verse groenten en fruit uit de omliggende regio’s en diverse soorten vlees en kaas. Naast de markt zijn er ook diverse bars en restaurants waar u kunt genieten van lokale specialiteiten zoals pintxos (Baskische tapas) en verse visgerechten.

Mercado de la Ribera is een belangrijke bezienswaardigheid in Bilbao en een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de lokale keuken en cultuur. Het is een prachtig voorbeeld van de rijke geschiedenis en de levendige sfeer van deze geweldige stad.

Plaza Miguel Unamuno

Een ander plein in de wijk Casco Viejo is het Plaza Miguel de Unamuno. Dit is een klein plein dat werd vernoemd naar de beroemde Spaanse filosoof en schrijver Miguel de Unamuno. Hij bracht een groot deel van zijn leven door in Bilbao. Opvallend zijn de trappen die het plein met een hoger gelegen deel van de stad verbinden.

Plaza Miguel Unamuno Bilbao

Plaza Miguel de Unamuno is een populaire ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en toeristen, en is vooral bekend om zijn gezellige sfeer en levendige terrasjes. Er zijn verschillende bars en cafés op het plein waar je kunt genieten van een kopje koffie of een drankje terwijl je de mensen bekijkt die voorbijlopen.

Het plein is ook een populaire locatie voor culturele evenementen en festivals, zoals concerten en theatervoorstellingen in het Teatro Arriaga en de viering van de lokale feesten van Bilbao, Aste Nagusia, in augustus.

Plaza del Arriaga

Plaza del Arriaga (Arriagaplein) is een plein gelegen aan de rivier de Nervion, nog net in de Casco Viejo. Aan het plein bevind zich ook het Teatro Arriaga. Dit is één van de belangrijkste culturele instellingen van Bilbao. Het theater heeft een geschiedenis die teruggaat tot de late 19e eeuw.

Teatro Arriaga Bilbao

Plein en theater zijn vernoemd naar Juan Crisóstomo de Arriaga, een componist uit Bilbao die in de 19e eeuw leefde en bekend stond als de ‘Spaanse Mozart’.

Op Plaza del Arriaga vindt u een aantal historische gebouwen, waaronder het Palacio de la Diputación (Paleis van het Provinciebestuur), het oude postkantoor en het gebouw van de bank Bilbao Bizkaia Kutxa. Het plein is omringd door terrasjes en restaurants, die vooral in de zomermaanden populair zijn onder zowel toeristen als lokale bewoners.

Ook wordt het plein vaak gebruikt voor evenementen en festivals, zoals het jaarlijkse Aste Nagusia-festival, dat plaatsvindt in augustus en een van de belangrijkste culturele evenementen van Bilbao is. Op het plein worden dan diverse optredens en activiteiten georganiseerd, variërend van concerten tot sportevenementen en straattheater.

Plaza del Arriaga Bilbao

Plaza del Arriaga is een belangrijk cultureel en historisch centrum van Bilbao en is een populaire bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners die willen genieten van de charme en de levendige sfeer van dit prachtige plein.

Boek hier een tour met gids door de Casco Viejo >>

Station Bilbao-Concordia

Aan de andere kant van de Nervion, net buiten de Casco Viejo, bevindt zich het oude treinstation Bilbao-Concordia. Het station werd geopend in 1902 en doet momenteel dienst als eindstation voor verschillende smalspoor, regionale en grootstedelijke spoorwegdiensten die worden geëxploiteerd door Renfe Feve, een divisie van de Spaanse staatsspoorwegmaatschappij Renfe.

Station Bilbao-Concordia

Het stationsgebouw werd ontworpen door de architecten Manuel María Smith en Antonio Palacios, die ook verantwoordelijk waren voor het ontwerp van andere belangrijke gebouwen in Bilbao, zoals het Palacio de la Diputación en het Banco de Bilbao.

Station Bilbao-Concordia is gebouwd in de art-nouveaustijl en was een van de belangrijkste voorbeelden van deze architectonische stroming in Bilbao. Kenmerkend voor het stationsgebouw zijn de glas-in-loodramen en de smeedijzeren ornamenten.

Bijzondere transportmiddelen in Bilbao

In en om Bilbao vind je enkele bijzondere publieke transportmiddelen. Ze maken deel uit van het normale openbaar vervoer en zijn daardoor een goedkope toeristische attractie. Hieronder beschrijf ik ze.

Funicular Artxanda

Funicular Artxanda is een kabelspoorweg in Bilbao die de wijk Casco Viejo (Oude Stad) verbindt met de top van de heuvel Artxanda. De kabelspoorweg werd in 1915 geopend en is sindsdien uitgegroeid tot een populaire attractie voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Op onderstaande foto zie je mij filmen in de Funicular Artxanda.

Funicular Artxanda

Tijdens de rit naar de top van de berg geniet je van een spectaculair uitzicht op de stad en de omringende heuvels. Aan de top van de heuvel vindt u verschillende uitkijkpunten, parken en recreatiegebieden, waaronder het populaire Mirador de Artxanda, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de stad.

De kabelspoorweg rijdt elke dag van de week en is een efficiënte en comfortabele manier om de heuvel op te gaan. De reis duurt slechts enkele minuten en de kabelspoorweg biedt plaats aan ongeveer 100 passagiers per keer.

Funicular Artxanda is niet alleen een populaire toeristische attractie, maar ook een belangrijk vervoersmiddel voor de lokale bevolking. De heuvel Artxanda is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en joggers, en de kabelspoorweg biedt een gemakkelijke manier om de top van de heuvel te bereiken en van het prachtige uitzicht te genieten.

Uitzicht over Bilbao

Met de kabelspoorweg bereik je het uitzichtpunt op de Montaña Artxanda. Dit is een populaire toeristische attractie in Bilbao. Het is gelegen op een heuvelrug ten westen van het stadscentrum en biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende bergen.

Het uitzicht vanaf de Montaña Artxanda is vooral spectaculair bij zonsondergang, wanneer de zonsondergang de stad in een warme gloed verlicht. Het is ook een populaire plek om te genieten van de jaarlijkse vuurwerkshow tijdens de feesten van Bilbao in augustus.

Uitzichtpunt Montaña Artxanda
Het uitzicht vanaf Montaña Artxanda

Puente Vizcaya

De Puente Vizcaya, ook bekend als de Bizkaia-brug, is een opvallende brug die de rivier de Nervión overspant in Portugalete, een voorstad van Bilbao. Het is een van de belangrijkste symbolen van de stad en staat sinds 2006 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Puente Vizcaya is ontworpen door de Spaanse ingenieur Alberto Palacio en werd in 1893 voltooid. Het is een zogenaamde ’transporter bridge’, wat betekent dat het niet alleen een brug is, maar ook een soort veerboot die voertuigen en voetgangers van de ene oever naar de andere kan vervoeren. De brug heeft een lengte van 160 meter en een hoogte van 45 meter.

De Puente Vizcaya is een indrukwekkend staaltje van techniek en architectuur. Het bestaat uit een gigantische metalen constructie met een loopbrug die de rivier overspant. Aan beide kanten van de brug bevinden zich twee torens die de brug met kabels ondersteunen en waartussen zich een gondel bevindt die op en neer kan bewegen. Deze gondel kan maximaal zes auto’s en tweehonderd passagiers tegelijkertijd vervoeren.

Het oversteken van de brug is een unieke ervaring en biedt een spectaculair uitzicht op de stad Bilbao en de omliggende bergen. Het is ook een populaire toeristische attractie en er zijn rondleidingen beschikbaar om meer te leren over de geschiedenis en werking van de brug.

Gran Via

De Gran Via is een belangrijke straat in het centrum van de stad, die loopt van de Plaza Circular tot aan de Plaza Moyúa. Het is tevens een van de belangrijkste winkelstraten en trekt veel toeristen aan vanwege de vele winkels, restaurants en bezienswaardigheden.

Aan de Gran Via bevinden zich een aantal van de meest iconische gebouwen van de stad, waaronder het indrukwekkende gebouw van de Banco de Bilbao (BBVA) en het Palacio de Chávarri. Het gebied rond de Gran Via heeft de afgelopen jaren een transformatie ondergaan en is nu een moderne en kosmopolitische buurt.

De Gran Via is ook een belangrijke verkeersader in de stad en verbindt verschillende belangrijke wijken en buurten, waaronder het historische Casco Viejo, het trendy Abandoibarra en het levendige Indautxu.

Toen ik in 2021 Bilbao bezocht verbleef ik aan de Gran Via. In Hotel NH Collection Villa de Bilbao om precies te zijn.

Gran Via bilbao gezien vanuit de toerbus

Dona Casilda Iturrizar-Park

Het Dona Casilda Iturrizar-Park is een groot park in de buurt van de Gran Via en vlakbij het hotel waar ik verbleef. Met mijn toenmalige vriendin uit Bilbao heb ik vaak door dit mooie park gewandeld.

Naamgever van het park is Casilda Iturrizar, een invloedrijke filantroop uit Bilbao. Ze overleed in 1900 en liet haar erfenis na aan de stad om de openbare ruimten te verbeteren.

Het park werd in 1907 ontworpen door de Franse landschapsarchitect Pierre Ducasse en heeft een oppervlakte van meer dan 90.000 vierkante meter. In het park vind je veel groene ruimtes, tuinen, fonteinen, een meer en wandelpaden.

Een van de belangrijkste attracties van het park is de grote vijver, waar verschillende soorten vogels te vinden zijn. Er zijn ook verschillende beeldhouwwerken en monumenten te bewonderen, waaronder een beeld van Dona Casilda Iturrizar zelf.

Het park is ook populair onder de lokale bevolking vanwege de verschillende sportfaciliteiten, waaronder tennisbanen, een basketbalveld, een voetbalveld en een skatepark.

Plaza Moyua

Plaza Moyua is een belangrijk plein in het centrum van Bilbao, genoemd naar de Baskische schrijver en politicus Federico Moyua. Het plein werd in de jaren 1940 ontworpen door de beroemde architect Ricardo Bastida en is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste en drukste pleinen in de stad.

Plaza Moyua is omringd door enkele van de meest iconische gebouwen van Bilbao, waaronder het chique Hotel Carlton en het statige Palacio de la Diputación de Bizkaia, dat de zetel is van de provinciale overheid van Bizkaia. Op het plein vindt u ook de monumentale fontein Fuente de la Fama, een belangrijk herkenningspunt in de stad.

Plaza Moyua Bilbao

Het plein is niet alleen een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer, maar ook een populaire ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als lokale bewoners. Plaza Moyua is omgeven door winkels, cafés en restaurants, waaronder enkele van de beste gastronomische adressen van de stad.

Het plein is ook de locatie van verschillende belangrijke evenementen en festiviteiten in Bilbao, zoals de jaarlijkse festiviteiten rondom Semana Grande (Grote Week) in augustus. Op het plein vinden dan vaak concerten, optochten en vuurwerkshows plaats.

Kortom, Plaza Moyua is een belangrijke bezienswaardigheid in Bilbao en een must-see voor iedereen die de stad bezoekt. Het is een prachtige plek om te genieten van de bruisende sfeer en het rijke culturele erfgoed van Bilbao.

Plaza Circular

Plaza Circular is een groot en centraal plein in het hart van Bilbao, vlakbij de populaire winkelstraat Gran Vía en de oude stad. Het plein dankt zijn naam aan de ronde vorm en wordt beschouwd als een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer in de stad. Plaza Circular staat ook bekend onder de Baskische naam Plaza Biribila.

Plaza Circular bilbao

Plaza Circular werd in 1879 aangelegd en heeft door de jaren heen verschillende renovaties ondergaan om het verkeer te regelen en de voetgangersstromen te verbeteren. Het plein is omgeven door verschillende winkels, restaurants en cafés, waardoor het een populaire plek is om te ontspannen en te genieten van het bruisende stadsleven.

Een van de meest iconische gebouwen aan het plein is het Gran Hotel Domine Bilbao, een modern en luxueus hotel met uitzicht op het Guggenheim Museum. Ook het stadhuis van Bilbao, dat zich aan de noordzijde van het plein bevindt, is een belangrijk en indrukwekkend gebouw.

Plaza Circular is een belangrijk transportknooppunt in Bilbao, met verschillende bus- en tramlijnen die hier samenkomen. Het is ook een belangrijke locatie voor evenementen en festiviteiten in de stad, zoals de jaarlijkse kerstmarkt en verschillende concerten en optredens.

Kortom, Plaza Circular is een belangrijke bezienswaardigheid in Bilbao en een centraal punt voor het openbaar vervoer. Het plein is omgeven door verschillende historische en moderne gebouwen en biedt tal van mogelijkheden om te winkelen, eten en ontspannen.

Diagonale voetgangersoversteekplaatsen in het centrum van Bilbao

Azkuna Zentroa

Het Azkuna Zentroa is een cultureel centrum in Bilbao, gelegen in het voormalige wijnhuis van de stad. Naamgever van het centrum is de voormalige burgemeester van Bilbao, Iñaki Azkuna, die een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van de stad en het behoud van de lokale cultuur en tradities.

Het Azkuna Zentroa werd in 2010 geopend na een uitgebreide renovatie en herinrichting van het gebouw. Je vindt er een breed scala aan culturele activiteiten, waaronder tentoonstellingen, filmvertoningen, concerten, theatervoorstellingen en dansvoorstellingen.

Een van de meest opvallende kenmerken van het Azkuna Zentroa is het dak van het gebouw, dat is bedekt met grote glazen bollen. Dit dak biedt een prachtig uitzicht op de stad en fungeert als een soort openluchttheater voor evenementen en activiteiten.

Het Azkuna Zentroa heeft ook een aantal educatieve programma’s en workshops voor zowel kinderen als volwassenen, gericht op het bevorderen van cultureel begrip en bewustzijn. Daarnaast zijn er diverse restaurants en cafés in het gebouw waar bezoekers kunnen genieten van lokale gerechten en drankjes.

Azkuna Zentroa Bilbao

Winkelen in Bilbao

Bilbao is een fantastische bestemming voor shopliefhebbers. De stad biedt een breed scala aan winkelmogelijkheden, variërend van grote warenhuizen tot kleine boetiekjes. Hieronder vind je een overzicht van enkele van de beste winkelgebieden in Bilbao:

Gran Vía

Gran Vía is de belangrijkste winkelstraat van Bilbao. Het biedt een grote verscheidenheid aan winkels, waaronder grote warenhuizen, modeketens en luxe boetieks. Hier vind je merken als Zara, Mango, H&M en El Corte Inglés.

Casco Viejo

De Casco Viejo biedt een charmante omgeving met veel kleine winkels, boetieks en ambachtelijke winkels. Hier kun je lokale producten, kunst, handwerk en souvenirs vinden.

Een van de vele pittoreske straatjes in de Casco Viejo

Abando

Abando is een andere populaire winkelbuurt in Bilbao en biedt een mix van traditionele winkels en trendy boetieks. Hier vind je ook de Mercado de la Ribera, de grootste overdekte markt van Europa. Je kunt hier lokale specialiteiten en verse producten kopen.

Indautxu

Indautxu is een wijk in Bilbao met veel luxe boetieks en internationale merken. Hier vind je merken als Louis Vuitton, Gucci en Versace.

Zubiarte

Zubiarte is een modern winkelcentrum gelegen aan de rivier de Nervión. Het biedt een mix van internationale merken, restaurants en bioscopen.

Kortom, Bilbao biedt veel verschillende winkelmogelijkheden voor elk budget en elke smaak. Of je nu op zoek bent naar lokale producten, souvenirs, mode of luxe merken, je vindt het allemaal in deze stad.

Hotels in Bilbao

Voor accommodatie zijn er veel opties beschikbaar in Bilbao, van luxe hotels tot budgetvriendelijke hostels. Enkele populaire hotels in het stadscentrum zijn het Hotel Meliá Bilbao, Hotel Carlton en Hotel Ercilla. Er zijn ook veel Airbnbs en appartementen te huur in de stad.

Bilbao is niet bepaald de goedkoopste stad van Spanje. Doch in tegenstelling tot San Sebastian zijn de prijzen van een accommodatie hier nog redelijk. Toch blijft het altijd raadzaam om de tarieven te vergelijken. Dat kan via de website Trivago.nl. Deze vergelijkt de prijzen van verschillende boekingssites en zorgt dat je altijd de beste hoteldeal hebt.

Klik hier om naar Trivago te gaan >>

Boottochten en excursies

In en om Bilbao worden diverse boottochten en excursies georganiseerd. Via de onderstaande links vind je een overzicht van de populairste tours en excursies.

Klik hier voor een overzicht van de leukste excursies >>

Reizen naar Bilbao

Verschillende touroperators bieden reizen aan naar Bilbao. Zo zijn er stedentripreizen met eigenvervoer. Ook kun je met de trein naar Bilbao of vliegen vanaf Schiphol of Rotterdam Airport. Hieronder zet ik enkele linken naar de diverse mogelijkheden.

Heb je al zin om naar Bilbao te gaan? Via onderstaande knop vind je nog meer reizen naar deze prachtige stad. Ben je er al eens geweest? Laat hieronder een reactie achter en vertel wat je ervan vond!

Boek nu jouw stedentrip in Bilbao!Hier vind je scherp geprijsde hotels!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.