De meeste mensen zal Wickenburg in de Amerikaanse staat Arizona weinig zeggen. Wellicht ken je de naam uit een aflevering van de serie ‘Alias Smith and Jones‘. Zij die weleens van Phoenix naar Las Vegas zijn gereisd kennen het als een plaatsje onderweg. Toch heeft Wickenburg vooral voor liefhebbers van het Wilde Westen een aantal interessante dingen te bieden.

Het ontstaan van Wickenburg

Wickenburg lig in Maricopa County, Arizona. Dit gebied werd in 1848 deel van de Verenigde Staten van Amerika. De stad Wickenburg is vernoemd naar de Duitse emigrant Henry Wickenburg. In 1862 ontdekte hij in de omgeving een goudader en stichtte vervolgens de stad Wickenburg.

Op de plek van de goudader werd de Vulture Mine gebouwd, welke vandaag de dag gratis te bezichtigen is. De Vulture Mine bevind zich op particulier terrein en is in slechte staat. Doch de eigenaar staat toe dat de mijn op eigen risico wordt bezocht.

Wickenburg Arizona USA

Mijn bezoek aan Wickenburg in 2012

Op 1 mei 2012 Reisde ik van Tombstone, in het zuiden van Phoenix, naar Las Vegas. Precies halverwege op de route lag Wickenburg, alwaar ik een overnachting inplande. Vanwege de Wild West-geschiedenis was ik geïnteresseerd in dit stadje. Temeer omdat er nog een origineel Railroad Station is.

Nadat ik in alle vroegte uit Tombstone was vertrokken arriveerde ik aan het begin van de middag bij mijn hotel in Wickenburg. Nadat ik me daar had opgefrist was het tijd voor een middagmaal.

Dat nuttigde ik in het aan de andere kant van de straat gelegen restaurant genaamd Ike’s Gold Nugget. Wat me opviel was dat de bediening voor Amerikaanse begrippen vrij slecht was. In elk geval niet wat ik in het zuiden van Arizona was gewend.

Wickenburg Arizona USA

Terwijl ik op het eten zat te wachten las ik een verhaal over een spook die zich in het restaurant zou ophouden. Vooral in de lobby werd hij vaak gespot. Amerikanen zijn blijkbaar dol op dit soort verhalen, want elk gebouw met enige historie heeft wel een Ghost Story.

Na een verder prima maaltijd bracht ik nog een bezoek aan het toilet, waarbij ik door de lobby moest. Doch ik ben er geen spook tegengekomen.

Wickenburg Railroad Station

Wickenburg is een klein stadje dat nog helemaal de sfeer van het oude wilde westen uitademt. Tijdens mijn wandeltocht naar het oude stationsgebouw kwam ik verschillende taferelen uit het wilde westen tegen. De stad is eigenlijk een soort openluchtmuseum.

Wickenburg Arizona USA - Railroad Station

Het oude stationsgebouw opende op 29 juli 1895. Tot en met 1969 deed het dienst als station aan de Santa Fé Railway. Vandaag de dag doet het dienst als onderkomen voor de Chamber of Commerce, de Amerikaanse Kamer van Koophandel.

Het gebouw is nog helemaal origineel en is daarmee een van de weinig overgebleven houten stations uit het wilde westen.

Wickenburg Arizona USA - Railroad StationWickenburg Arizona USA - Railroad StationWickenburg Arizona USA - Railroad StationWickenburg Arizona USA - Railroad Station
Wickenburg Arizona USA - Railroad Station
Wickenburg Arizona USA - Railroad Station
Wickenburg Arizona USA - Railroad Station

Na het bezoek aan het oude station wandelde ik via een andere route terug naar het hotel. Onderweg trof ik nog meer scènes uit het oude wilde westen aan. Meest opvallend was de Jail Tree. Hier werden gevangenen vroeger vastgeketend aan de boom, hetgeen werd uitgebeeld door een pop.

Wickenburg Arizona USA - Jail Tree

Wat is er zoal te doen in Wickenburg?

Wickenburg is zelf al een openluchtmuseum van het oude wilde westen. Maar als je verder wilt gaan kun je je op een zogenaamde Guest Ranch voor een paar dagen cowboy wanen. Je verblijft op de ranch, eigenlijk gewoon een hotel, van waaruit allerlei avontuurlijke tochten te paard worden georganiseerd.

Verder lonen een bezoekje aan het oude Railroad Station en de Vulture Mine. Ook is er een interessant western museum…

Wickenburg Arizona USA

Desert Caballeros Western Museum

In het Desert Caballeros Western Museum vind je een collectie van meer dan 400 kunstwerken, uit de tijd van het wilde westen, van onder andere Frederick Remington en Charles Russell. Naast kunstwerken vind je er ook een saloon en een winkel en ontdek je de geschiedenis van Wickenburg.

Het Desert Caballeros Western Museum is geopend van maandag tot en met zaterdag, van 10:00 tot 17:00 uur. Op zondag is het museum open van 10:00 tot 16:00. Let op: Op belangrijke Amerikaanse feestdagen zoals Memorial Day en Labour Day is het museum gesloten. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

Wickenburg Arizona USA

Al met al is Wickenburg een leuke bestemming om op weg naar Las Vegas aan te doen. Vooral als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het wilde westen.

Boek nu jouw droomreis door Amerika!Klik voor meer informatie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.